Omi's Chili Con Carne

Voor 8 personen 

Benodigdheden

  • 2 à 3 ajuinen, fijngesnipperd 
  • 3 teentjes look, geperst 
  • Maïsolie
  • 1 à 2 klp chilipoeder
  • 1 lp komijn 
  • 1 klp kaneel
  • 800gr rundergehakt 
  • 120 ml rode wijn
  • 1 fles tomatenpassata
  • 800 gr tomatenconcassé
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 blikken rode chilibonen
  • Harissa
  • Peper en zout

Bereiding

  • stoof de uien met de look in de maïsolie
  • bak het gehakt in dezelfde pan
  • voeg het chilipoeder, kaneel en komijn toe en kruid met zout
  • Blus met de rode wijn
  • voeg de tomatenconcassé, passata en tomatenpuree toe
  • laat inkoken op een licht vuurtje gedurende 45 minuten
  • voeg de chilibonen toe en laat nog een halfuurtje sudderen
  • breng op smaak met Harissa en zout

 

Serveer met brood of Griekse pasta.

 

Smakelijk