Omi's Chili Con Carne
Voor 8 personen
Benodigdheden
- 2 à 3 ajuinen, fijngesnipperd
- 3 teentjes look, geperst
- Maïsolie
- 1 à 2 klp chilipoeder
- 1 lp komijn
- 1 klp kaneel
- 800gr rundergehakt
- 120 ml rode wijn
- 1 fles tomatenpassata
- 800 gr tomatenconcassé
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 blikken rode chilibonen
- Harissa
- Peper en zout

Bereiding
- stoof de uien met de look in de maïsolie
- bak het gehakt in dezelfde pan
- voeg het chilipoeder, kaneel en komijn toe en kruid met zout
- Blus met de rode wijn
- voeg de tomatenconcassé, passata en tomatenpuree toe
- laat inkoken op een licht vuurtje gedurende 45 minuten
- voeg de chilibonen toe en laat nog een halfuurtje sudderen
- breng op smaak met Harissa en zout
Serveer met brood of Griekse pasta.
Smakelijk